První realitní projekt Penty v České republice

Penta Investments získala od rakouské společnosti S+B CEE Beteiligungsverwaltungs komplex budov České typografie (bývalého Rudého Práva), který se nachází mezi ulicemi Na Florenci a Na Poříčí v Praze 1. Jedná se o první projekt Penty v realitním developmentu v České republice. Na místě současné budovy plánuje vystavět nové administrativní centrum a investovat až 200 milionů eur v následujících pěti letech.

"Chceme postavit jedinečné kancelářské a obchodní prostory kategorie A, které významně zlepší tvář okolí. Jsem přesvědčen, že díky své poloze v centru Prahy a unikátní dopravní dostupnosti bude projekt pro budoucí zákazníky velmi atraktivní," řekl Petr Palička, ředitel divize Penta Real Estate v České republice.

V současnosti je v budově 25 000 m2 kancelářských prostor kategorie B a 45 000 m2 skladů, s dostatečným počtem parkovacích míst. Záměrem Penty je vybudovat moderní administrativní centrum, které bude splňovat veškeré požadavky klientů na vysoce kvalitní administrativní a obchodní prostory, včetně podzemního parkingu. V letošním a příštím roce se investor zaměří na kroky potřebné pro získání územního rozhodnutí a stavebního povolení. Samotné stavební práce jsou plánovány v několika fázích v letech 2012-2015. Do doby zahájení prací bude budova včetně skladů a garáží k dispozici na dlouhodobý i krátkodobý pronájem.

Penta podniká v realitním developmentu od roku 2005. V současnosti připravuje a realizuje 10 projektů na Slovensku a první projekt v České republice. Zaměřuje se na segmenty administrativy, bydlení, maloobchodu a volnočasových aktivit, stejně jako na přípravu území pro nové projekty.