Penta prodala Petcentra

Investiční skupina Penta ukončila své působení v maloobchodní síti PetCenter, která provozuje obchody v České republice a na Slovensku. Penta prodala svůj 100% vlastnický podíl společnosti MVM Invest a.s., kterou vlastní český investor se zkušeností v maloobchodu. Prodej PetCenter je v souladu s investiční strategií Penty, která se zaměřuje na vlastnictví a rozvoj velkých firem s vysokým růstovým potenciálem. Exit z PetCenter je již třetím prodejem menší firmy z portfolia Penty v letošním roce (po prodeji PPC a prodeji Noves).

Společnost PetCenter provozuje 95 prodejen v Česku a 32 na Slovensku. V roce 2013 dosáhla tržby na úrovni 745 milionů korun.
PetCenter se zabývá prodejem, ale i rozvojem a popularizací chovatelství v síti prodejen s chovatelskými potřebami. Společnost nabízí široký sortiment chovatelských potřeb, kvalitní krmiva a domácí zvířata.
Penta ve společnosti působila od roku 2008, kdy PetCenter koupila jako součást akvizice německé společnosti Gimborn, která je prémiovým výrobcem krmiv a pomůcek pro chov drobného domácího zvířectva. Prodej PetCenter nemá žádný vliv na vlastnické působení Penty ve společnosti Gimborn.