Rodina je pohromadě, Penta získala Astrosat

Odkoupením 49% podílu od společnosti rtv media group GmbH, která patří do skupiny Bertelsmann AG, se Penta stala jediným vlastníkem společnosti Astrosat Media, s.r.o.

„Vlastnictví VLP a  Astrosatu nám umožní nabízet společné produkty pro inzerenty, využitím synergií v redakční  i obchodní oblasti chceme posílit pozici druhého největšího vydavatelství na českém trhu.“

Michal Klíma, generální ředitel VLP

Astrosat Media, s.r.o.  je etablované vydavatelství s více než dvacetiletou tradicí, jehož časopisy čte každý měsíc více než 2,74 milionu čtenářů, weby měsíčně navštíví 1,5 milionu unikátních návštěvníků.

Jeho portfolio tvoří  lifestylové tituly Story, Glanc, Gurmet, National Geographic…, tradiční týdeníky Květy, Vlasta, Překvapení a také Magazín Šíp.

Astrosat Média vydává širokou paletu televizních časopisů (TV star, TV mini…), TV magazín je v současné době  s 1,31 mil. čtenářů nejčtenější přílohou deníků. Vysokou čtenost má také suplement Moje rodina – Fajn život pro celostátní vydání Deníku. Všechny tituly mají vlastní webové stránky, Tv magazín je dostupný jako mobilní aplikace.

Podle čtenosti titulů je Astrosat třetím vydavatelstvím na trhu magazínů. Spojením s Astrosatem se VLP stává na tiskovém trhu vydavatelskou dvojkou (s aktuálním tržním podílem 16,2%).

*Uvedená data jsou podle aktuálních výsledků Mediaprojektu (listopad 2015)