Penta zahajuje výstavbu v areálu Waltrovky

Investiční skupina Penta navazuje na úspěšný projekt Florentinum a zahajuje výstavbu v areálu Waltrovky v pražských Jinonicích. První fází nové moderní městské čtvrti bude administrativní centrum Aviatica. Budova architektonického studia Cigler Marani Architects již má vydané stavební povolení a samotné stavební práce začnou v listopadu. Výše investice činí 1 miliardu korun a Penta financování zabezpečuje z vlastních zdrojů.

Území bývalé továrny Walter o rozloze 169 tisíc m2 chce Penta dále rozvíjet a plánuje zde investovat přes 5 miliard korun. Na Aviaticu bude navazovat další administrativní a především rezidenční výstavba spolu s veškerou občanskou vybaveností a relaxační zónou včetně nového centrálního parku o rozloze více než 15 tisíc m2. Tyto fáze projektu jsou ve stadiu přípravy, přičemž Penta předpokládá výstavbu několika set bytů v různých segmentech, od levnějších až po vyšší standard včetně rodinných domů. Výstavbu plánuje zahájit přibližně za 2 roky.

„Aviatica je prvním projektem nové moderní čtvrti v Praze, kterou chceme na území bývalé Waltrovky vystavět. Tak, jako v případě Florentina, chceme názvem projektu zdůraznit respekt k bohaté historii tohoto území a zároveň vyjádřit ambici proměnit zanedbanou část Prahy na místo, kde budou lidi pracovat, bydlet a odpočívat v kvalitativně jiném, příjemném prostředí," řekl Petr Palička, projektový ředitel Penta Investments.

Klíčové benefity projektu Aviatica

• Aviatica nabídne 27 tisíc m2 administrativní plochy nejvyššího standardu A,
  • výjimečná organická architektura,
  • vynikající dopravní dostupnost (stanice metra B Jinonice),
  • blízkost centra Prahy,
  • spolu s dokončením výstavby budou zpřístupněné veškeré navazující služby, které budou postupně expandovat,
  • obdobně jako v případě Florentina nabídne Aviatica nájemcům flexibilní řešení patra o 5 tisících m2,
  • předcertifikace LEED Gold.

Počet parkovacích míst: 500

Termín dokončení: pololetí 2015

Název Aviatica navazuje na průmyslovou historii oblasti a přímo odkazuje na jednu z nejvýznamnějších kapitol v její minulosti. Továrna Walter, která zde byla vybudována na začátku 20. století, se ve své době stala jedním z nejvýznamnějších výrobců komponentů pro letecký průmysl a špičkové motory do letadel Avia. Ty byly také přímou inspirací pro název developerského projektu. Stejně jako technicky dokonalé letecké motory známé po celém světě, zakládá si i projekt na špičkovém architektonickém řešení a vysokém standardu kvality, který uspokojí všechny stránky života moderního člověka. Zvolený název navíc vhodně komunikuje také s atraktivním vzhledem budov, stavějícím na oblých a ladných tvarech, a dohromady tak navozují pocity volnosti a lehkosti, které projekt svým uživatelům nabídne.

Informace o projektu Waltrovka:

• Penta území v areálu bývalé Waltrovky získala na podzim 2012 od irské developerské společnosti Red Group
  • Lokalita o rozloze 169 tisíc m2 se nachází v pražských Jinonicích.

Hlavními benefity území jsou vznik centrálního parku, plánovaná vysoká úroveň občanské vybavenosti včetně státní mateřské školky, dopravní dostupnost (metro B Jinonice), nadstandardní kvalita bydlení a kancelářských prostor.