Penta otevřela nákupní centrum Bory Mall

Dnes otevřelo veřejnosti svoje brány nejnovější bratislavské nákupní a zábavní centrum Bory Mall. Nachází se mezi Lamačem a Devínskou Novou Vsí a přináší moderní koncept zaměřený především na rodiny. Návštěvníci si z nabídky 196 obchodů, restaurací a kaváren na ploše více než 54 tisíc m2 mohou vybrat nejen již známé, ale i úplně nové značky na slovenském trhu.

Bory Mall poskytuje svým návštěvníkům vyvážený mix nákupů, zábavy a služeb. „V této lokalitě podobné služby a občanská vybavenost zatím chyběly. Proto věřím, že naše centrum výrazným způsobem zjednoduší život lidem nejen z této části Bratislavy, ale i Záhoria,“ vysvětluje Milan Klégr, ředitel nákupního centra.

Jak dodává, návštěvníci mohou pohodlně zaparkovat na více než 2400 parkovacích místech, městskou hromadnou dopravu navíc posílí nově zavedené kyvadlové autobusy. V létě 2015 přibyde k Bory Mall venkovní dětský zábavní park i moderní multiplex Cinemax s 12 kinosály a technologií Imax, který obohatí centrum o večerní program.

Vedle nákupních možností centrum svým návštěvníkům nabízí výjimečné architektonické prvky z dílny světoznámého italského architekta Massimiliana Fuksase. Denní světlo dovnitř vpouští 162 zabudovaných světlíků, které spolu s prostornými pasážemi zabezpečují vzdušnost centra. Tento pocit násobí i procházka na čerstvém vzduchu přímo v srdci centra, v zahradě s názvem Tornádo. „Název Tornádo je odvozený od svého specifického tvaru, který připomíná vír. Původně se používal jako pracovní název, ale pro projekt je příznačný do té míry, že pro nás bylo přirozené ponechat tento název i po otevření,“ dodává Klégr.

Výstavba Bory Mall začala v lednu 2013 a je součástí první etapy nové městské čtvrti Bory. Investice dosáhla 150 milionů eur.