Penta kupuje polské lékárny Mediq

Investiční skupina Penta Investments kupuje polské lékárny Mediq Apteka, provozované skupinou ACP Pharma. Transakce je součástí prodejního procesu ACP Pharma S.A., v němž Penta spolupracuje se společností Neuca S.A. Po jejím uzavření bude Penta v Polsku provozovat cca 300 lékáren a stane se druhým největším hráčem na farmaceutickém trhu.

Transakce podléhá souhlasu antimonopolního úřadu.

"Akvizice lékáren Mediq posune Dr. Maxe v Polsku na přední pozici. V nejbližších měsících se zaměříme na konsolidaci nově rozšířené sítě a široké nabídky služeb a výhod pro naše zákazníky" řekl Eduard Maták, partner Penta Investments zodpovědný za zdravotnické projekty.

Dr. Max je jednou z nejvýznamnějších společností v portfoliu Penty. Tato akvizice zlepší její pozici na polském trhu a urychlí její expanzi.

Dr. Max

Dr. Max je jedním z největších lékárenských řetězců ve střední Evropě. Je lídrem na českém (25% tržní podíl) a slovenském (15%) trhu. Značku založila Penta po prvních úspěšných akvizicích lékárenských outletů v Česku a na Slovensku. Penta je v projektu od roku 2005.

• řetězec 500 lékáren, z toho 70 v Polsku
  • tržby 620 milionů eur (2012)
  • více než 130 tisíc zákazníků denně
  • více než 100 privátních značek v prodeji